Aandachtspunten bij het starten van een bouwbedrijf


Ben je van plan om op korte termijn een bouwbedrijf te gaan starten? Dan komt hier natuurlijk behoorlijk wat bij kijken. Hoewel je misschien wel ervaring hebt in de bouw, is het heel anders dan echt zelf een bedrijf te gaan leiden. We bespreken in dit artikel de belangrijkste aandachtspunten.

Opslag of pand vinden

Het opstarten van een bouwbedrijf begint vaak wat kleinschalig, waarbij je eerst zelf nog de werkzaamheden uitvoert en op een later moment het gaat uitbesteden aan personeel. Hiervoor je heb je natuurlijk een pand nodig. In het begin is het vaak mogelijk om nog vanuit huis te werken, maar je moet vaak al snel een locatie vinden waar je al het gereedschap en overige materiaal moet kunnen opslaan. Je kunt waarschijnlijk beginnen met het nemen van een bus, maar je zal uiteindelijk op zoek moeten gaan naar een pand waar alles kan worden opgeslagen.

start met bouwen

start met bouwen

Materialen kopen of huren

Als bedrijf is het natuurlijk ook noodzakelijk om te beschikken over bepaalde materialen. In het begin zal er een afweging gemaakt moeten worden over welke materialen gekocht zullen worden en welke gehuurd. Denk hierbij aan het kopen van een rolsteiger. De aanschafwaarde hiervan is natuurlijk in eerste instantie vrij hoog, maar wanneer je dit gaat vergelijken met huurprijs van een rolsteiger voor een aantal project zal dit natuurlijk aardig gaan oplopen. Bij het opstarten van het bedrijf is het dus belangrijk om voldoende budget beschikbaar te maken voor de aanschaf van bepaalde materialen.

Opbouwen van een reputatie

Wanneer je eenmaal de randzaken op orde hebt is het belangrijk dat je langzaam een reputatie gaat opbouwen. Vooral in de beginfase van je bedrijf is het belangrijk dat je klanten zeer tevreden zijn. Het kan daarom ook geen kwaad om wat extra aandacht te geven zodat ze bereid om hun goede ervaring te delen met andere. Dit kan in de toekomst voor meer nieuwe business zorgen.