We leven op herinneringen. Onze jeugdjaren. Klassenfoto’s. Het stichten van een eigen gezin. Onze familiegeschiedenis. De vakanties in binnen- en buitenland. Feesten en concerten. Van al die momenten in ons leven maken we foto’s. Die plaatjes slaan we op in de computer, delen we soms met vrienden en familie op het internet. Van de mooiste maken we een album. Mogelijk zetten we een of twee foto’s op de schoorsteen. Er zijn echter nog andere creatieve manieren om je foto’s te verwerken. Al eens overwogen een fotomuur te maken?
Je familiegeschiedenis
Freek besloot een jaar geleden een fotomuur te maken in zijn werkkamer. De muur is geheel gewijd aan zijn familie. In de linkerbovenhoek hangen foto’s van zijn grootouders, een zwart-wit verleden. Zowat in het midden komt hij zelf in beeld, randje kleuren-tijdperk. Rechts onderin, zijn kleindochter, recentelijk ingelijst en bijgeplaatst. Hij krijgt warme gevoelens als hij er naar kijkt.
Verre reizen
Diana en Thomas maken verre reizen. Ze maken per reis honderden, soms wel duizenden foto’s. De mooiste stranden, de hoogste bergen, de fraaiste stadspleintjes, prachtige dorpstafereeltjes, mooie mensen. Ze besloten van elke reis een paar plaatjes te kiezen en er een fotomuur van te maken. Ze kozen voor een wand in hun woonkamer. Elke keer als ze er naar kijken, keren ze terug naar verre oorden.
Favoriete band
Lisa zag onlangs voor het eerst haar favoriete band. Al jaren was ze gek op hun muziek. Twee jaar geleden had ze zich bij de fanclub aangesloten en sindsdien zelfs met twee bandleden gechat. Nu had ze de groep dan eindelijk live zien optreden en was met de fanclub zelfs achter de bühne geweest. Ze had zowel vóór als achter het podium tientallen foto’s kunnen maken en, in plaats van een album, besloten er een fotomuur mee te vullen. Eke keer als ze nu haar slaapkamer inloopt, waant ze zich weer op het concert.