Ben je ervan overtuigd dat je in je woning gebruik gaat maken van een gietvloer? In dat geval is er uiteraard nog een andere keuze die je ook zal moeten maken. Zo zal je bijvoorbeeld een keuze willen maken tussen enerzijds een EP giet vloer en anderzijds een zogenaamde PU gietvloer. Aan allebei deze opties zijn zowel voor- als nadelen verbonden. Eén van de belangrijkste redenen waarom veel mensen voor de eerste optie kiezen heeft te maken met de beperkte kostprijs die eraan verbonden is. Echter is deze vloer dan weer net wat minder geschikt voor vloerverwarming. Hoe dan ook, wanneer je dit type vloer overweegt is verder blijven lezen alvast zeker de boodschap.
Eén van de verschillende soorten naadloze vloeren op de markt
De EP giet vloer mag zich één van de verschillende naadloze vloeren op de markt noemen. Dit betekent dat er bij deze vloer geen sprake is van aanwezige groeven of voegen. In plaats daarvan is er slechts één volledig glad oppervlak waar geen inkepingen in terug te vinden zijn. Dat op zich zorgt er in de praktijk al voor dat je kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen, namelijk:
- Een EP giet vloer is zeer eenvoudig te onderhouden;
- Je kan je geen pijn doen omdat je niet met je hiel in een groef terecht kan komen;
Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze in hun woning maar wat graag op blote voeten of in ieder geval gewoon op sokken rondlopen. Wanneer dat ook geldt voor jou zal je tot de vaststelling komen dat een gietvloer op dat vlak heel wat comfortabeler is in vergelijking met bijvoorbeeld een tegelvloer. Bovendien kan je het helemaal comfortabel maken door er ook voor te kiezen om vloerverwarming te voorzien. Let wel, daar leent een EP giet vloer zich iets minder goed voor.
Hoe voordelig is een EP giet vloer om te realiseren?
Er wordt in de praktijk wel eens gezegd dat een EP giet vloer in vergelijking met een zogenaamde polyurethaan exemplaar een behoorlijk stuk interessanter is op financieel vlak. Het dient in ieder geval gezegd dat er een onderscheid wordt gemaakt in prijs tussen deze twee verschillende soorten vloeren. Voor de PU-vloer geldt in de praktijk dat ze ergens gemiddeld rond de 65 à 70 euro per vierkante meter is gelegen. Dat terwijl je bij een EP giet vloer doorgaans kan rekenen op een prijskaartje dat begint ergens bij zo’n 55 à 60 euro per vierkante meter. Toch best een verschil.
De moeite waard om te overwegen of niet?
De uiteindelijke hamvraag van deze pagina is uiteraard of het nu al dan niet de moeite waard is om de aankoop van een EP giet vloer te overwegen. We kunnen wat dit betreft alleen maar stellen dat dit zeker de moeite waard kan zijn. Heel wat mensen hebben deze keuze in het verleden al gemaakt en zijn daar toch best tevreden over. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, als je graag wil kunnen genieten van een naadloze vloer in je huis kan de keuze voor een EP giet vloer exemplaar in de praktijk naar alle waarschijnlijkheid al vrij snel zijn gemaakt.