Zwembad in de tuin aanleggen? Dit heb je nodig!

Zwembad in de tuin aanleggen

De zomer komt er weer aan en voor je het weet is het heerlijk weer om te kunnen zwemmen. Je kunt dan natuurlijk naar een openbaar zwembad of meer gaan, maar hier is het vaak enorm druk. Zeker op de echt mooie zomerdagen kun je hier over de koppen lopen. Hoe fijn is het dan ook om een eigen zwembad in de tuin te hebben. Wil jij ook een zwembad in je tuin aanleggen voor de zomer? Hier moet je aan denken!

Maak een goede planning

Voordat je begint met het aanleggen van een zwembad in je tuin, is het belangrijk om een plan te maken en een ontwerp te maken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je het zwembad aan gaat leggen. Meet de tuin en het zwembad dus goed op en maak een plan voor hoe groot en waar je het zwembad precies wil hebben. Maak daarnaast een planning voor wanneer je wat wil doen, zodat je in de zomer ook daadwerkelijk gebruik kan maken van je zwembad. 

Vraag de nodige vergunningen aan

In sommige gemeenten en steden mag je niet zomaar een zwembad aanleggen, maar heb je hier een vergunning voor nodig. Daarnaast zijn er misschien ook regels waar je rekening mee moet houden. Check dit altijd van tevoren goed. Het zou zonde zijn als er problemen ontstaan.

Zwembad in de tuin

Zorg voor de juiste materialen en machines

Om een zwembad aan te kunnen leggen, moet je een flink gat in je tuin graven. Dit doe je natuurlijk niet zomaar met een schep. Zorg er dus voor dat je graafmachines huurt om de klus te klaren. Daarnaast moet je ook goed kijken naar eventuele andere materialen die je nodig hebt om machines die je dient te huren. 

Onderhoud

Een zwembad is niet af wanneer het aangelegd is, maar heeft ook daarna voortdurend onderhoud nodig. Let hier dus op en laat je hierover van tevoren goed informeren. Wanneer je een zwembad namelijk niet goed onderhoudt, kan het snel kapot gaan of kan de waterkwaliteit gevaarlijk worden voor de gezondheid. Aan onderhoud van een zwembad zit ook een kostenplaatje, dus hou hier ook rekening mee in je budget. 

Veiligheid

Tot slot dien je ook goed te kijken naar de veiligheid van een zwembad in de tuin. Het is namelijk misschien wel leuk, maar een zwembad is er altijd en wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt is verdrinkingsgevaar altijd aanwezig. Zorg er dus voor dat je een omheining om je zwembad heen bouwt, of werk met alarmsystemen, een veiligheidsnet of zwembadafdekking. Zo kun je met een gerust hart je kinderen en dieren in de tuin laten spelen, zonder continu alert te zijn op dat ze niet in het water vallen.