Inspiratietips om je keuken op te knappen

keuken

Je keuken is eigenlijk nog prima, maar je bent er inmiddels wel een beetje op uitgekeken. Of de rest van het huis heeft een metamorfose gehad, maar het budget laat een nieuwe keuken installeren niet meer toe? Geen probleem, want met een paar kleine aanpassingen of veranderingen kun je de keuken een hele andere look geven naar de laatste nieuwe keukentrends zonder al te veel moeite. Met deze handige doe het zelf tips is het in een handomdraai voor elkaar.

Oriënteer je van te voren

Er is veel variatie en de keukentrends volgen elkaar snel op. Om er achter te komen wat je echt leuk vindt, zou je eens naar verschillende keukenwinkels kunnen gaan om wat inspiratie op te doen.

Of koop wat woontijdschriften en maak een moodboard met alle foto’s die je aanspreken.Op deze manier zie je in één oogopslag wat je voorkeur is qua kleur en sfeer.Dat helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

keukentrends
Wil je een keuken die één geheel vormt met je huis? Bekijk dan de laatste trends.

Kleine veranderingen,groot verschil!

 Het opknappen van je keuken hoeft helemaal geen grote verbouwing te worden.Door bijvoorbeeld alleen je werkblad, de spoelbak en de kraan te vervangen, krijgt je keuken direct een andere look. Er bestaan werkbladen in verschillende materialen en ieder blad geeft een andere uitstraling aan het geheel.Kies je bijvoorbeeld voor een stoer werkblad van beton of heb je liever een landelijke stijl en ga je voor hout?

Vaak zijn de keukenkasten nog prima en door alleen de deurtjes te veranderen, krijg je een compleet nieuwe keuken voor het zicht.

Je kunt nieuwe deurtjes kopen bij een keukenwinkel of doe het zelf zaak, maar als de bestaande deurtjes nog in goede staat zijn, kun je er ook voor kiezen om ze te schilderen of te laten spuiten.Tegenwoordig bestaan er ook bedrijven die de deurtjes en zelfs de hele keuken kunnen sealen met een speciale folie.

 

De tegeltjes die over het algemeen tegen de achterwand bij je aanrechtblad zitten, kun je ook betrekken bij het opknappen van je keuken.Als je toch het aanrechtblad vervangt, dan kun je beter ook de oude tegels verwijderen en nieuwe plaatsen, maar je zou ook de bestaande tegeltjes kunnen verven met een speciale tegelverf die hiervoor geschikt is.

 

Als het budget het toelaat, maakt een nieuwe vloer in je keuken het plaatje helemaal compleet en kun je weer volop genieten van je opgeknapte keuken!