Verhuizen: het zit in de lift!

verhuizers

De sleutel is eindelijk in je bezit. Je mag je nestelen in je nieuwe appartementje en kan niet wachten met inrichten. Tot die bewuste verhuisdag zich voor doet. Want, plots sta je daar met een veel te grote sofa in een net te kleine gang. Hoe je ook draait en keert, die sofa krijg je in geen honderd jaar de trap op. Ondertussen is je favoriete nonkel geveld door een pijnlijke rugblessure. De loodzware wasmachine bleek net dat tikje te veel gewicht. En zo wordt verhuizen binnen de kortste keren je grootste nachtmerrie. Had je toch beter een verhuislift kunnen huren.

Wanneer is een verhuislift handig?

Wanneer je op het punt staat te verhuizen, is het nuttig jezelf de vraag te stellen of een verhuislift aangewezen is. Soms heb je geen andere keuze dan beroep doen op deze dienst. Stel je voor dat je kiest voor een appartementje op de derde verdieping en de lift blijkt aan de krappe kant. Of een meubelstuk is zo groot in omvang dat het niet door de deuropening kan. Dan heb je geen andere keuze dan gebruik te maken van ramen en balkon. Vaak heb je dan veel meer ruimte om je meubels makkelijk te kunnen verhuizen.

verhuislift
Een verhuislift huren

Voordelen van een verhuislift

Het huren van een verhuislift biedt heel wat voordelen. Zo is het natuurlijk een pak efficiƫnter en bespaar je heel wat tijd. Geen meubelstukken op en af de trap sleuren, maar gewoon de lift op. Bovendien zorgt een verhuislift er voor dat je de kans op schade aanzienlijk beperkt. Stel jezelf maar even de vraag hoeveel hoekjes en kantjes jij al beschadigd hebt door het manoeuvreren met meubelstukken. Verder is het ook niet onbelangrijk rekening te houden met de veiligheid. Geen vallende stukken en geen gekwetsten. Je kan voor de zekerheid een verhuizer inhuren die al je spullen veilig op de lift vastzet voordat ze naar boven gaan. Je wilt niet dat je favoriete schilderij opeens door de wind wordt meegenomen natuurlijk.

Kosten van een verhuislift

De kosten van een verhuislift zijn bij ieder verhuurbedrijf weer anders. Je doet er dus best goed aan voordien te vergelijken. Gemiddeld mag je rekenen op een kostprijs van 75 tot 150 Euro per uur. Hoe langer je gebruik maakt van de lift, hoe hoger de afrekening. Ook de voorrijkosten verschillen naar gelang de beschikbare verhuurbedrijven in je buurt.