Tips voor een traprenovatie

tips traprenovatie

Elke dag loop je tussen verdiepingen heen en weer via de trap. Alleen of met een heel gezin. Gaandeweg begint de trap er sleets uit te zien. De verf is in het midden van de treden weggesleten of de vloerbedekking heeft in het midden slijtplekken gekregen. Steeds als je naar boven of beneden loopt denk je ‘het wordt tijd voor een traprenovatie’ en op een dag kun je het niet langer uitstellen. In deze blog wat tips om een succesvolle traprenovatie te realiseren.

Tips voor traprenovatie

De eerste keuze die je moet maken is, doe ik de trap zelf of laat ik het door een traprenovatiespecialist doen. Als je ruimer in je budget is het laatste een optie. Maar ook met minder budget is er van alles mogelijk. Met een beetje handigheid geef je je trap zelf een metamorfose. Al met een paar tientjes kun je je trap met tapijtegels, in de vorm van halve maantjes, weer een frisse look geven. Voordeel is dat deze maantjes ook het geluid dempen, waar je buren je wellicht dankbaar voor zijn. Met een wat ruimer budget koop je goede krasvaste verf in een leuke kleur en schilder je zelf je trap. Handig is om de treden om en om te schilderen, zodat je toch (voorzichtig)naar boven kunt als dat nodig is.

traprenovatie uitvoeren
Tips om een succesvolle traprenovatie te realiseren

Duurzame traprenovatie

Als je meer geld te besteden hebt kun je ook kiezen voor het bekleden van de treden met overzettreden. Bekleed met laminaat hoef je de komende 15 jaar niets meer aan je trap te doen. Wil je echt een duurzame traprenovatie, kies dan voor hout. Houten overzettreden gaan zo’n 20 tot 25 jaar mee. Het is een grotere investering, maar je trap ziet er weer voor vele jaren geweldig uit en het zorgt voor waardevermeerdering van je huis. Niet onbelangrijk als je na verloop van jaren je huis wilt verkopen. Tip nog: leg, om je trap te beschermen een mat in de hal, zodat je niet met zand onder je schoenen naar boven loopt. Dat voorkomt een snellere slijtage.