Schakel jouw afbouwbedrijf uit Zuid-Holland in


Lees hier alles over de voordelen van een systeemplafond. Met een systeemplafond is ieder plafond mooi af te werken en het heeft veel andere voordelen. Een systeemplafond is snel en voordelig te realiseren.

Licht en geluid

Een systeemplafond verbetert de akoestiek. Een ruimte wat de omschrijven is als een echoput omdat het daar hol klinkt, is na het monteren van een verlaagd plafond m.b.v. plafondtegels in één keer een totaal andere ruimte. Vooral in ruimtes waar veel mensen kunnen zijn, is dat prettig. Denk aan een kantoortuin, een paar mensen overleggen en een stukje verderop voeren andere mensen telefoongesprekken. De akoestiek moet dan optimaal zijn, en met een systeemplafond is dat te realiseren. Tevens is het mogelijk om met inbouwspotjes in het systeemplafond de lichtval heel mooi te maken. Hierdoor is er in iedere ruimte sfeer te creëren. Bovenop het feit dat goed licht belangrijk is tijdens het werk. Het systeemplafond heeft zich door de jaren heen bewezen, en dit in zowel bedrijven, instellingen zoals scholen, en in woningen. Een systeemplafond is in een erg korte tijd te realiseren, en dit omdat een systeemplafond uit kant en klare elementen bestaat.

Nog meer mogelijkheden

Meestal is een systeemplafond wit heel misschien lichtgrijs. Ook is een systeemplafond over het algemeen vlak. Sfeer creëren met een systeemplafond kan nog meer met wat creativiteit. Zo kan er met gekleurde plafondplaten schitterende effecten worden gemaakt. Ook is het mogelijk om het plafond te laten verspringen. Er komt dan een koof, en deels een verlaagd plafond. Dan zouden er niet alleen in het verlaagde plafond maar ook in de koof inbouw spotjes kunnen. Je hoeft geen binnenhuisarchitect te zijn om een systeemplafond te ontwerpen wat van een ruimte een heel andere kamer maakt. Het is gewoon een kwestie van afwijken van de standaard, succes verzekerd.

Afwerking

Alle systeemplafonds, dus de gewone witte of lichtgrijze tegels of gekleurde tegels al dan niet met een verspringing in het plafond, werken het plafond mooi af. Zelfs als er niets meer van een plafond te maken is, bijvoorbeeld door brandschade of een lekkage, monteer een systeemplafond en de schade is onzichtbaar. Achter de tegels zit niet alleen het lelijke door de schade, ook leidingen en kabels zijn in één keer weggewerkt. Wat overblijft is een mooi stijlvol plafond wat voor mooi licht en een goede akoestiek zal zorgen, en eventuele geluiden van een bovenverdieping zal dempen.