4 tips bij het kiezen van een makelaar

makelaar verschillen

Heb je plannen om te verhuizen en ben je op zoek naar een betrouwbare makelaar? Dan is het alvast goed om je erin te verdiepen, want jij wil natuurlijk je huis zo snel mogelijk verkopen en voor een eerlijke prijs. Maar hoe ga jij dit aanpakken? Wij hebben 4 tips voor je, wat het kiezen voor een makelaar een stuk eenvoudiger maakt.

 

  • Vergelijk verschillende makelaars

 

Er zijn natuurlijk mega veel makelaars te vinden in jouw omgeving. De buren weten vast wel één of je familie en je vrienden, maar kijk eens verder. Het is namelijk belangrijk dat de makelaar goed bij jou past. Maak daarom een lijstje met alle makelaarskantoren die je kent en ga vervolgens vergelijken. Dit kun je doen door middel van een klein onderzoekje. Stel jezelf de volgende vragen om uit te zoeken welke makelaar voor jou geschikt is:

  • Hoe presenteren de makelaars zichzelf?
  • Welk gevoel heb je bij de makelaars?
  • Is de makelaar deskundig en toegankelijk?
  • Wat vind je van de afbeeldingen die de makelaar heeft gemaakt?
  • Adverteert de makelaar via toegankelijke kanalen?
  • Kunnen potentiele kopers van jouw woning goed terecht bij de makelaar?

Bekijk ook de advertenties van de makelaars. Op deze manier kom je erachter hoe de makelaar jou ook gaat promoten. 

4 tips makelaar
4 tips makelaar

 

  • Vraag advies aan mensen in je omgeving

 

Heb je de makelaars al vergeleken? Dan zijn er vast een aantal afgevallen, maar je kunt altijd nog informatie bij je familie, vrienden, buren of collega’s weghalen. Wat voor ervaring hebben zij gehad met verschillende makelaars en waar hebben zij uiteindelijk hun woningen verkocht? Dit is waardevolle informatie om uiteindelijk de knoop door te hakken. Weet jij al welke makelaar je kiest?

 

  • Maak gerust afspraken met de makelaars

 

Als het goed is blijven er enkele makelaars over. Het is helemaal niet erg om met diverse makelaars in gesprek te gaan. Op deze manier kom je erachter wat je daadwerkelijk van de makelaar vindt en wat de kosten ongeveer zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je de makelaars een kans geeft om zichzelf te presenteren.

 

  • Maak een keus met je gevoel

 

Het is belangrijk dat je een goed gevoel bij de makelaar hebt en dat jullie een klik hebben. Op deze manier kunnen jullie goed en vaak communiceren. Kies uiteindelijk voor een makelaar waar je een goed gevoel bij hebt, waarvan jij denkt dat hij of zij je woning op een deskundige manier gaat verkopen.