De werkzaamheden en kosten van een dakdekker

Gereedschap

Is het tijd om je dak onder de loep te nemen, maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Een dakdekker kan jou helpen het dak weer tip top in orde te maken. Maar wat kost dat precies? 

Wat beïnvloed de prijs van een dakdekker? 

Er zijn een aantal punten die de prijs van een dakdekker beïnvloeden. De meeste punten hebben te maken met wat voor werkzaamheden de dakdekker uitvoeren. Zodra je te maken hebt met een grotere klus gaat de prijs automatisch ook omhoog. Daarnaast verschilt het uurloon van een dakdekker ook per persoon. Hieronder vind je een korte samenvatting van de 10 beste

  • Dakoppervlak. Heel veel dakdekkers werken met bedrag per m². Dit betekent dat een schuin dak meer gaat kosten dan een plat dak, simpelweg omdat het oppervlakte groter is. 
  • Uurtarief. Zoals al werd genoemd veranderd dit per dakdekker. De prijs past zich namelijk aan aan de ervaring van een werknemer en het bedrijf waar deze bij werkt. 
  • Type dakbedekking. Niet ral het materiaal kost hetzelfde. Dit betekent dat een bitumen dak vaak duurder is dan een dak met dakpannen. 
Een dakdekker aan het werk
Een dakdekker aan het werk

Werkzaamheden: 

Een dakdekker heeft ontzettend veel taken waar hij of zij zich mee bezig houdt. Het gaat niet alleen om het leggen van een nieuw dak of het repareren van een lekkage. Ook dakonderhoud en reiniging valt onder deze paraplu term. Aan al deze werkzaamheden hangt dan ook een ander prijskaartje. 

 

Dakreparatie

Bij een dakreparatie gaat het om alle schade die gerepareerd moet worden aan het dak. Denk hierbij aan scheurtjes in het dakbedekking of een lekkage door kapotte dakpannen. 

Nieuw dak leggen

Bij het leggen van het nieuw dak zorg je ervoor dat de kwaliteit van je huis verbeterd wordt. 

Daarnaast is het een slimme keuze wanneer de schade aan het dak te extreem is, of wanneer een dak simpelweg verouderd is. 

€ 25,- tot € 35,- per uur € 30,- tot € 45,- per uur
Dakonderhoud

Dit is een zeer belangrijk onderdeel, omdat het schade in de toekomst kan voorkomen. Zodra je een inspectie of onderhoud uit laat voeren kun je schade voor zijn. Denk hierbij aan het schoonmaken van het dak. 

Dakrenovatie

Dit zijn alle werkzaamheden waarbij je het dak simpelweg verbeterd. Er wordt hierbij vooral gekeken naar of het de kwaliteit verbeterd. Het is een minder ingrijpende manier om het dak te verbeteren dan een nieuw dak laten leggen. 

€ 35,- tot € 45,- per uur € 50,- tot € 120,- per m²