Voorkom een vochtige kruipruimte

vocht

Het ventileren van een vochtige kruipruimte is aan te raden. Veel mensen hebben dit niet en weten ook niet wat de consequenties zijn als dit niet gebeurd. Er zijn verschillende ventilatiesystemen en verschillende ventilatieonderdelen. Er zijn ook andere delen in het huis die geventileerd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld de badkamer zijn. Maar het belangrijkst voor het huis is om de kruipruimte goed te ventileren. Dit brengt veel voordelen met zich mee en u zult snel resultaat zien en merken in het huis. Bekijk zelf welke kruipruimte isolatie mogelijkheden ervoor u zijn!

Waarom kruipruimte ventilatie?

Het ventileren van de kruipruimte betekent dat de kruipruimte luchtdicht wordt gemaakt. Hiermee voorkom je dat lucht, vocht en stank de woning binnengaat. Condens vocht kan ook voorkomen worden. Dit wil niemand in huis hebben. U kunt het beste de condens vocht vermijden door de kruipruimte goed te ventileren of om de kruipruimte te isoleren. Bij kruipruimte isolatie wordt vooral rekening gehouden met de warmte en het ongedierte en lage energierekeningen. Het isoleren van de kruipruimte gebeurt vaak met EPS korrels. Het ventileren van de kruipruimtes gebeurt vaak met ventilatieroosters.

Isolatie en ventilatie

Vaak wordt gedacht, als de isolatie in de kruipruimte aanwezig is hoeft de kruipruimte niet meer geventileerd worden. Dit is logisch nagedacht, want de isolatie van de kruipruimte zorgt er al voor dat vocht minder de woning binnenkomt en ongedierte wegblijft. Bij het ventileren van de kruipruimte zal dit nog minder worden en zorgt dit er ook voor dat bepaalde gassen het huis niet binnenkomt. Voornamelijk het Radongas. Dit is een natuurlijk gas dat uit de aardbodem komt. Het is een gevaarlijk gas en kan longkanker veroorzaken. Een klein beetje Radongas komt al snel in het huis en is niet schadelijk. Maar hoge concentraties Radongas kunnen schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Om dit te voorkomen is het daarom belangrijk om naast de isolatie van de kruipruimte de kruipruimte ook goed te ventileren.

Regels voor kruipruimte ventilatie

Er zijn een aantal regels aan het ventileren van de kruipruimte verbonden. Zo moeten alle openingen in de vloer zo veel mogelijk worden afgesloten. Niet alleen de vloer maar ook andere openingen zoals openingen bij de meterkast, kruipluik of leidingen.

Het onderhouden van het ventilatiesysteem is makkelijk. Het onderhouden van het ventilatiesysteem hoeft niet vaak te gebeuren, maar af en toe een onderhoudsbeurt zal goed zijn voor het ventileren. Er zijn mogelijkheden om de kruipruimte zelf te onderhouden, maar dit kan ook gedaan worden door een gespecialiseerd bedrijf. Als het onderhoud door een bedrijf zal dit deskundiger en uitgebreider worden gedaan. Het bedrijf heeft de juiste materialen om dit onderhoud uit te voeren en heeft de kennis om dit zorgvuldig te doen.

Kosten ventileren kruipruimte

De kosten van het ventileren van de kruipruimte verschillen. Er zijn verschillende materialen om het vocht in kruipruimte te voorkomen en te ventileren. Belangrijk is om van tevoren goed te informeren over de mogelijkheden die er zijn. Zo kan er ook gekeken worden naar de beste materialen en naar de beste, realistische prijs.