Wat te doen met het huis?

woning ontruimen

Een dierbare verliezen is iets wat voor kan komen in het leven. Het is uiteraard een situatie waarin niemand graag wil zitten, maar dit hoort wel degelijk bij het leven. Het is voor sommige mensen een raadsel wat er dan moet gebeuren met het huis. Als je van plan bent het huis weg te doen, is het misschien handig om het huis te ontruimen. Er zijn trouwens ook andere redenen waarvoor dit nodig is. Het kan bijvoorbeeld bij verhuizen, aanschaf van een nieuwe vloer of als je gewoon het hele huis een opknapbeurt wilt geven.

Het inschakelen van professionele hulp is zeker geen overbodige luxe, want het is een vrij lastige en vooral ook zware klus. Daarbovenop neemt het ook behoorlijk wat tijd in beslag en hoelang de klus duurt, hoe minder blij de buren zullen zijn vanwege de overlast. Niet alleen is het hulp van anderen nodig, maar ook heb je vaak extra vervoersmiddelen nodig om eventueel de meubelen van A naar B te brengen. Als het om het overlijden van iemand gaat, is het handig om van tevoren te overleggen welke spullen wel en niet bewaard willen worden.

Je hoeft uiteraard geen professionele hulp in te schakelen, want hier zitten ook weer extra kosten aan verbonden. Dan moet je wel deze klus wel zelf kunnen oplossen. Het is misschien handig om te weten hoe je dan zo’n klus het makkelijkst kan aanpakken. Het verplaatsen van de spullen is al één ding. Maar hoe ga je deze spullen dan verplaatsen?

woning ontruimen
woning laten ontruimen

Als je beschikt over veel kleding is het handig om deze te verpakken in vuilniszakken. Hier kan je in een keer redelijk veel kleding in kwijt en blijft het bij elkaar. Zorg wel dat je stevige vuilniszakken hebt, anders scheuren de vuilniszakken tijdens het vervoeren. Daarnaast heb je ook veel glaswerk of breekbare spullen. Dit soort spullen kan je het best inwikkelen in handdoeken, theedoeken of lakens zodat het niet snel breekt en je het toch makkelijk kan vervoeren. Daarbij zijn er ook vaak veel sieraden of andere kleine spullen die vervoerd moeten worden. Om dit goed bij elkaar te houden zou ik aanraden om het in kleine doosjes te plaatsen.

Ook bieden wij op lokale plekken hulp. Zo heb je bijvoorbeeld woningontruiming Den Haag. Er zijn ook meer lokale plekken waar wij dit soort klussen graag voor u oplossen. Hierbij kunt u denken aan Rotterdam of Utrecht. Meer informatie kunt u vinden op de website van Woning-Ontruimingservice.