Een aanbouw of tuinhuisje?


Een tuinhuisje of een aanbouw? Steeds meer mensen kiezen hiervoor. Niet vreemd, want wat je ook kiest, het levert bijzonder veel plezier op. Heel soms is je tuin groot genoeg voor alle twee, maar vaak zal er toch een keuze gemaakt moeten worden.

Een lastige keuze, omdat zowel het tuinhuisje als de aanbouw ruimte van je tuin zullen afsnoepen. Het is dus een keuze die maken moet.

Wat is een aanbouw en zijn de voor- en nadelen van een aanbouw?

Een aanbouw is dikwijls een extra ruimte, die is toegevoegd aan de woning. Hiermee vergroot je de leefruimte. Een aanbouw is op verschillende manieren te bouwen. Dit is puur afhankelijk van wat je wilt en wat voor een woning je hebt.

De voordelen

* Extra ruimte

* Vaak een investering

De nadelen

* In veel gevallen heb je een vergunning nodig (vraag dit vooraf na!)

* Gebonden aan ruimte bij het huis

tuinhuis
Wil je een tuinhuis gaan maken? Vraag dan na of je een vergunning hiervoor nodig hebt.

Wat is een tuinhuisje en wat zijn de voor- en nadelen van een tuinhuisje?

Een tuinhuisje is een apart huisje in uw achtertuin. Een dergelijk huisje kan als hobbyruimte gebruikt worden, maar ook voor opslag van tuinmeubilair. Het is aan jezelf wat je er precies mee wilt.

De voordelen

* Niet gebonden aan bepaalde ruimte

* Veelal geen vergunning nodig (vraag dit altijd wel na)

* Vrij, als het over stijl en grootte gaat

* Goed te verwerken in de stijl van je tuin

 

De nadelen

* Materialen zijn duur

Ruimte en genot biedt het altijd

Of je nu voor het tuinhuisje kiest of de aanbouw, ruimte en plezier zal het altijd brengen, Zaak is wel om je in de mogelijkheden en kosten te verdiepen, zoals je er ook slim aan doet om vooraf te informeren naar eventuele vergunningen en materialen. Je wilt natuurlijk niet de kans lopen dat jouw nieuwe aanwinst weer afgebroken moet worden.

De hoofdvraag blijft waar je het exact voor wilt gebruiken. Is het om je huis en daarmee interieur een update te geven of puur als hobby of opslag? Heb je antwoord op die vraag, dan ben je al een grote stap verder. Informeer ook eens bij mensen die al een aanbouw of een tuinhuisje hebben. Zij zijn de ervaringsdeskundigen en hun