Een lekkage in de badkamer oplossen

Een lekkage in de badkamer oplossen

Een lekkage is een zeer vervelende zaak die je allemaal weleens een keer in je leven mee zal maken. Een lekkage zal altijd ontstaan op een moment dat je het eigenlijk niet zou moeten hebben. Lekkages in huis kun je vaak zelf moeilijk te repareren. Er zijn lekkages die je kunt hebben waarbij het water als het ware uit de wand spuit. Dan is de plaats wel gemakkelijk te achterhalen. Er zijn ook lekkages die geleidelijk plaatsvinden. Je hebt dat in het begin niet in de gaten. Soms zie je op het plafond dat er een vochtplek ontstaat en dan weet je dat er een probleem is. Wanneer je dat ziet, is het zaak zo snel mogelijk te gaan handelen. De lekkage badkamer opsporen is dus erg belangrijk.

Bij oudere huizen komen lekkages vaker voor dan bij nieuwe woningen. Oudere huizen kunnen gaan scheuren waardoor ook de leidingen kunnen scheuren. In de oudere woningen zijn er nog vaak zinken of koperen leidingen toegepast. Deze leidingen zijn ook aan slijtage onderhevig. Er kunnen in deze leidingen scheuren ontstaan of de verbindingen kunnen lekken.

Een lekkage in de badkamer oplossen
Om een lekkage in de badkamer oplossen is het belangrijk eerst het probleem te vinden.

Plaats bepalen

Het is vaak moeilijk om de plaats te bepalen waar de lekkage vandaan komt. Indien je een vochtplek op het plafond ziet, waarboven de badkamer is geplaatst, weet je bijna zeker dat daar de lekkage zit. Het is echter wel moeilijk om de juiste plaats in de badkamer te bepalen. Nu zou je zelf aan het werk kunnen gaan. Je kunt beginnen met een tegel weg te kappen op de plaats waar je denkt dat de lekkage zit. Vaak is dat giswerk en kom je van de regen in de drup. Je zal steeds meer tegeltjes weg moeten kappen. Als je geluk hebt, zie je op een bepaald moment waar de lekkage vandaan komt. Als dat zo is dan kan je dat zelf maken. In veel gevallen heb je al een halve muur weg moeten breken. Het is veel eenvoudiger om een bedrijf in te schakelen die gespecialiseerd is in dit soort werkzaamheden. Zij hebben vaak een 24 uurs dienst. Je kunt ze bij een lekkage altijd bellen. Ook in het weekend. Zij komen bij je langs en door middel van lekdetectie apparatuur kunnen ze precies vaststellen waar de lekkage vandaan komt. Om de lekkage te verhelpen hakken ze dan een tegel weg en zien dan waar de lekkage vandaan komt. Zij zullen de lekkage verhelpen en de muur weer in de oude staat herstellen. Je verzekering zal blij zijn als je een dergelijk bedrijf inschakelt. Zij hoeven dan veel minder aan kosten te betalen dan wanneer je zelf aan de slag gaat en veel tegels weg moet kappen.
Wanneer je een gespecialiseerd bedrijf benaderd zoals Lekkageservice zal deze direct langskomen om de schade op te nemen en indien nodig gelijk te verhelpen. In de meeste gevallen moet een lekkage direct verholpen worden. Wat met een kleine lekkage begint, kan snel uitgroeien tot een grote lekkage en dat moet voorkomen worden. Schakel dus bij een lekkage altijd direct een gespecialiseerd bedrijf in en laat het geheel zo snel mogelijk repareren.