Geweldige sfeer in huis met Turkse lampen

Ghalia

Ben je op zoek naar een goedkope manier om je huis te voorzien van veel meer sfeer? Zoek niet verder, het antwoord zijn Turkse lampen. Turkse lampen kunnen vrijwel iedere kamer waar ze ook maar gedeponeerd worden voor geweldige sferen zorgen. Waarom kunnen Nederlandse lampen dit niet? Het verschil is simpel te verklaren. In Turkije en ook overige oosterse en Arabische landen is het nog een vakgebied om lampen met de hand te maken. Eeuwenlange tradities zijn er in dit soort landen van lampen makerij.

Turkse lampen verschillen van Marokkaanse en Indiase lampen met name vanwege de mozaïek patronen. Houd je van mozaïek dan zullen Turkse lampen dus zeker je ding zijn. Turkse lampen voegen echt dat beetje extra magie toe dat je wellicht kent van Turkse restaurants en hotels. Mozaïek lampen van Turkse makelij hoeven zeker geen rib uit je lijf te kosten. Voor rond de 50 Euro heb je er al eentje. Moet je helemaal afvliegen naar Turkije en onderhandelen met vervelende markt kooplui? Nee geenszins. Tegenwoordig kun je ze gemakkelijk online aanschaffen hier in Nederland en dan wordt het gewoon netjes bij je afgeleverd. Geen intense onderhandelingen, niet honderden stalletjes grasduinen in de bazaar van Istanboel, en niet achteraf zeulen met de lamp, gewoon makkelijk vanuit je luie stoel hier in Nederland een lamp laten afleveren bij je thuis. Dit kan o.a. via de website van Ghalia.nl.

ghalia lampen
Ontdek de sfeer van Turkse lampen

Een Turkse lamp staat zoals gezegd geweldig in vrijwel ieder interieur in iedere kamer. Extra fraai is het contrast tussen de kleurrijke Turkse lamp en een overwegen Scandinavisch interieur. De interieur en wonen trend van 2019 is minimalistisch basis design met enkele oosterse exotische accenten voor contrast. Door een Turkse lamp te plaatsen in zo een interieur kun je dit verlangde effect gemakkelijk bereiken maar er zijn nog meer opties die we hieronder kort toelichten.

Wat te denken bijv. van Berber kleden? Een berber kleed of tapijt komt uit de Berber dorpjes van Marokko nabij de Atlas. Hier worden deze kleden met de hand gemaakt. Berber kleden vallen ook op in een Scandinavisch interieur vanwege de kleurrijke ontwerpen. Dit soort vloerkleden kunnen tevens hier verkregen worden. Een combinatie vloerkleed + lamp kan in principe iedere kamer totaal transformeren en betekent een ware sfeer impuls. Wil je wat nieuw leven blazen in een kamer dan is deze combinatie zeker te overwegen. Eventueel kun je daar nog aan toevoegen Marokkaanse kussentjes, Egyptische dienbladen en wat dacht je van een decoratieve waterpijp?