Het perfecte interieur

Het ideale interieur

Iedereen is op zoek naar een interieur waar je je thuis in voelt, maar wat maakt een interieur nu precies tot een perfect interieur? Is dat een interieur waar alles helemaal af is, niks meer veranderd moet worden en alles klopt? Of is dat juist een geslaagde combinatie van elementen waar jij je helemaal happy in voelt?

Perfectie tot in details

Veel mensen vinden interieurs van bekende ontwerpers, met veel wit tinten en wat smaakvol zwart, het toonbeeld van perfectie. Over alles is nagedacht, de lichtinval, de accessoires en elk detail. Het resultaat zal een prachtig interieur zijn, dat een luxe en stijlvol gevoel geeft, maar of het ook een interieur is waar je lekker in leeft is vaak maar de vraag. Want zodra ergens een krasje op komt, of één van jouw keurig gecombineerde vazen kapot valt is de harmonie toch verstoord. Daarom zijn veel mensen op zoek naar een ander soort perfectie. Het perfecte interieur waar jij je in thuisvoelt.
Een goed en gezellig interieur is belangrijk

Imperfectie als sleutel tot perfectie

Als tegenhanger van die uitgedachte, perfect ontworpen interieurs zie je dan ook veel interieurs waar juist imperfectie mag. Meubels met een vintage look, doorleefd hout en persoonlijke details. De imperfectie in deze meubels en accessoires, geeft veel meer een gezellig gevoel, een thuisgevoel. Natuurlijk wordt hier ook veel nagedacht over leuke combinaties, maar het is een stuk vrijer om te veranderen. Soms heb je nu eenmaal opeens een goed idee voor een betere combinatie, of veranderen de wensen van je huisgenoten. Een perfect interieur is dan ook heel persoonlijk en zal voor iedereen wat anders betekenen. Maar voor de meesten zal een perfect interieur vooral een interieur moeten zijn waar jij je prettig in voelt. Waar je heerlijk ontspannen thuis kunt zijn. Misschien ligt de perfectie voor jou wél in het genieten van die strakke harmonieuze combinaties. Of mogelijk geniet je juist van je spelende kinderen aan de doorleefde, houten keukentafel. In dat geval zal jouw perfecte interieur een hele andere invulling hebben.