Het hebben van een polyester dakkapel

Een polyester dakkapel is weer heel iets anders dan een doorsnee kunststof dakkapel. Hoewel het beide kunststof als belangrijk ingrediënt heeft wordt een kunststof dakkapel op een houten basisconstructie gezet. Een polyester dakkapel bestaat in zijn geheel uit kunststof. Door het gebruik van één soort materiaal kan de dakkapel uit één stuk gemaakt worden en is daarmee geheel naadloos. De productie van deze polyester dakkapel heeft inmiddels haar kinderziektes overwonnen en kan met een goed gevoel aangeschaft worden. Doordat een polyester dakkapel alleen uit kunststof bestaat hangen er vele voordelen aan de plaatsing van dit soort dakkapel die hieronder verder uitgelegd worden. Het zorgt in ieder geval voor veel gemakken en is ook nog eens een duurzame optie.

Wat maakt een polyester dakkapel zo aantrekkelijk: de voordelen

Er zijn aardig wat voordelen van de polyester dakkapel op te noemen. Doordat er maar één soort materiaal nodig is kan de gehele dakkapel uit één stuk vervaardigd worden en dit zorgt voor een minimale kans op lekkages. Doordat er geen naden zijn, ziet uw dakkapel er ook nog eens mooi en aantrekkelijk uit. Daarnaast bestaat er een hoge isolatie waarde bij het hebben van een polyester dakkapel. Dit houdt in dat de R-waarde hoog is, waarbij de R-waarde refereert naar de warmteweerstand van de isolatielaag. Door middel van goed isolatieschuim en stevige glasvezelmatten bij een polyester dakkapel is er zo een hoge R waarde mogelijk en dat betekent dat dit een erg energiezuinige keuze voor u zal zijn.

Geen gestuntel meer op het dak

Met de keuze voor een polyester dakkapel bent u dus duurzaam bezig en het bespaart u zelfs ook nog eens op de energiekosten. Daarnaast bespaart het u ook aan onderhoudskosten. Een polyester dakkapel is namelijk onderhoudsvrij, waardoor u bijvoorbeeld nooit meer rare toeren hoeft uit te halen om het dakkapel te gaan schilderen. Ook houdt de polyester dakkapel goed stand in de verschillende seizoenen. Jaarlijks een schoonmaakbeurt is het enige dat er nodig is en dit weinige onderhoud maakt de keuze voor deze polyester dakkapel een aannemelijke keuze.

Wat zijn dan de nadelen van een polyester dakkapel?

Ten opzichte van het grote aantal voordelen zijn er eigenlijk maar weinig nadelen te noemen bij de keuze voor een polyester dakkapel. Zo is er bijna geen schade mogelijk, maar mocht dit toch eens gebeuren dan is men duur uit om de schade te herstellen. Dit door de aanschaf van specifieke materialen en een handige specialist. Ook is de aanschaf van dit polyester dakkapel op het eerste gezicht natuurlijk duurder dan een houten of een kunststof dakkapel. Op de lange termijn zult u merken dat wellicht de buurman met een houten of een kunststof dakkapel veel vaker het dak op moet voor onderhoud of iemand daarvoor moet laten komen, dan dat u dit moet. En dan weet u weer wat uw investering waard is.
Bron: Jarino polyester dakkapellen

Wat is de gemiddelde kostprijs?

De gemiddelde prijs voor een polyester dakkapel is natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw dak. Ook is de keuze voor een bepaald soort dakkapel model van belang in het bepalen van de prijs. Hoe meer ramen u hierin wilt, hoe duurder het polyester dakkapel wordt. Zo kan de prijs bij een klein dakkapel rond de 2500 euro liggen, maar wanneer u kiest voor een groter kapel, dan kan de prijs oplopen tot zo een 5400 euro. Dat is nogal een verschil met het houten dakkapel en het kunststof dakkapel, zoals u in de tabel kunt zien. Echter wanneer u denkt aan al de overige kosten waar u op bespaart haalt u dit prijsverschil snel weer in. De gemiddelde kostprijs mag dan een uitschieter zijn, de uiteindelijke totaal prijs zal evenwichtiger en misschien zelfs nog voordeliger zijn.

Dakkapel
soort materiaal     
Breedte        Dakkapel prijzen   1 meter langer
Houten dakkapel 3 meter € 3.700 tot € 4.400  + € 500
Kunststof dakkapel 3 meter € 3.800 tot € 4.500  + € 600
Polyester dakkapel 3 meter € 4.700 tot € 5.400  + € 750