Kamer en suite maken

woning jaren 30 stijl

Wellicht bent u er nog niet helemaal bekend mee en wellicht bent u er wel bekend mee, een Kamer En suite. Als we het over een Kamer en Suite hebben bedoelen we de combinatie van een voor- en achterkamer, welke veelal wordt gescheiden door één of twee schuifdeuren. De voorkamer is hierbij veelal de kamer waarin (zakelijk) bezoek wordt ontvangen en waarbij de achterkamer meer voor privé gebruik is. Dit soort Kamer en Suites vinden hun oorsprong in herenhuizen en waren het populairst tussen 1840 en 1940. Een mooie trend van de laatste jaren is dat woningen, zowel nieuwbouw als renovaties, weer worden voorzien van dit soort Kamer En suites. Hieronder kunt u wat meer lezen over twee verschillende soorten Kamer En suites en wat voor elementen hier nou echt bij horen.

Jaren ’30 stijl.

De eerste stijl die ik ga bespreken is de jaren ’30 stijl. De jaren ’30 stijl komt, zoals de naam u al doet vermoeden, uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Karakteristiek voor dit decennium zijn moderne en strakke lijnen in combinatie met een witte kleur en een lichtelijk lager gebouwd plafond. Eveneens, zijn bij deze stijl de panelen in lijn met de kasten, dit creëert een extra ruimtelijk element.

klassiek interieur

Belle epoque stijl

Een vrije vertaling van belle epoque is het mooie tijdperk en hierbij wordt verwezen naar de maatschappelijke rust die er heerste tot aan de eerste wereldoorlog. Deze stijl vindt zijn origine in Frankrijk en België maar heeft ook zeker zijn roots in Nederland. Een aantal stijlelementen van deze periode verwijzen dan ook naar het mooie karakter van dit tijdperk, dus een rijke en authentieke uitstraling. Het ging goed met de mensen en dat lieten ze dan ook graag zien. Hierbij kan gedacht worden aan hoge plafonds, sierrijke profileringen en strakke deurlijsten gecombineerd met luxe kleuren.

Wil je meer weten over mogelijkheden van een kamer en suite en of dit in uw huis past, neem dan eens een kijkje op MooiEensuite.nl. Hier kunt u van allerlei voorbeelden en informatie vinden over Kamer En suites.