Keuken verbouwen

nieuwe keuken

Ga je thuis verbouwen of is je huidige keuken gewoon aan vernieuwing toe? Bij het plaatsen van een nieuwe keuken is de belangrijkste vraag, hoe wordt de indeling? Blijft alles bij het oude en kun je de bestaande aansluitingen behouden of wordt het een wat rigoureuzer verbouwing en zal er veel aan de keuken veranderen? Veel mensen breken een muurtje weg en betrekken de keuken met de woonkamer. Soms plaatst men een kookeiland, maar dit is afhankelijk van de gewenste indeling en ruimte.

Het leidingwerk

Wanneer de oude keuken is verwijderd en alle wand- en vloertegels uit de ruimte gesloopt zijn kan men aan het vernieuwen beginnen. Liggen alle af- en aanvoerleidingen, stopcontacten en ventilatiekanalen reeds op de juiste plek? Dan heb je geluk en hoef je niet al teveel voorwerk te doen. Bij een keuken verbouwen is dit meestal niet het geval en zal er aardig wat leidingen omgelegd moeten worden. Het inhuren van een vakman, in dit geval de loodgieter, is dan het beste wat je kunt doen. Zij hebben ervaring in dit gespecialiseerde werk!

keuken verbouwen
Hoe verbouw ik mijn keuken? 

Stuken van de muren

Wanneer alle leidingen op de juiste plek geplaatst zijn kun je de muren weer strak laten afwerken. Dat is sowieso verstandig na het verwijderen van de oude tegels, op een mooie strakke muur kun je vervolgens weer nieuw tegelen. Ook wanneer de muren gaat schilderen is dit straktrekken van de oude muren van groot belang. Dit straktrekken wordt ook wel stuken genoemd. Het stucwerk is ook zo’n klus die je beter aan de vakman kunt overlaten In dit geval biedt de stukadoor uitkomst, hij maakt je keukenwanden weer spiegelglad!

Keuken plaatsen

Met de leidingen juist geplaatst en de muren strak gestreken kun je aan de vloer beginnen. Vaak worden vloertegels gelegd, maar zeil of laminaat is ook een optie. Vervolgens kun je beginnen met het plaatsen van het keukenblok zelf. Een keuken verbouwen valt dus al met al reuze mee! Als de keuken juist is ingemeten valt het plaatsen van het keukenblok prima zelf te doen.