Verschillende soorten jaloezieën


Zonwering krijgt een steeds belangrijkere rol bij het inrichten van een woning. Allereerst heeft zonwering natuurlijk de functie om het zonlicht dat de woon- of bedrijfsruimte binnenkomt te beperken, maar tegelijkertijd heeft het een belangrijke decoratieve functie gekregen. De mogelijkheden op het gebied van binnenzonwering zijn met de jaren dan ook flink toegenomen. Van rol- tot plisségordijnen en van lamellen tot horizontale jaloezieën. Over laatstgenoemde variant wil ik u in dit artikel graag meer vertellen.

Het belang van goede zonwering

Het plaatsen van binnenzonwering is ten eerste bedoeld om een optimaal leef- of werkomgeving te creëren. Dankzij zonwering komt er minder zonlicht in de ruimte en wordt de binnentemperatuur beperkt waardoor het aangenamer en comfortabeler is om in de betreffende ruimte te verblijven. Daarnaast kan er door de verduisterende werking van zonwering een prettige sfeer worden gecreëerd. Bijkomend voordeel is dat zonwering uw huis beschermd tegen ongewenste inkijk van buitenaf. Zo kunt u ervoor kiezen om de zonwering te sluiten wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat.

jaloezieën
Jaloezieën geven je woning een nieuwe dimensie.

De decoratieve functie van jaloezieën

Jaloezieën staan goed in ieder modern interieur. Horizontale jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder aluminum, pvc, bamboe en hout. Daarnaast zijn jaloezieën in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen uit witte horizontale jaloezieën, zwarte horizontale jaloezieën, grijze horizontale jaloezieën en houtkleurige horizontale jaloezieën. U kunt ze dus afstemmen op de stijl van uw interieur. Het voordeel van jaloezieën is dat u ermee gemakkelijk de lichtinval kunt temperen en hiermee kunt u extra sfeer creëeren. Jaloezieën zijn in verschillende maten te verkrijgen en u kunt ze eventueel op maat laten maken.

Hopelijk bent u geïnspireerd geraakt door dit artikel. Bent u zelf benieuwd naar de verschillende soorten horizontale jaloezieën? Neem dan vooral eens een kijkje op www.mijnhoutenjaloezieen.nl. U zult versteld staan van het uitgebreide assortiment.