Badkamer verbouwen? Laat je leidingen inspecteren!


Stel je voor, jullie hebben jaren gespaard voor een nieuwe badkamer, hij is net geplaatst en na drie maanden krijg je te maken met een verstopping. Als je leidingen niet goed meer zijn kan het zomaar zijn dat een deel van je nieuwe vloer er uit moet. Dit is natuurlijk een rampscenario, maar om dit te voorkomen is het aan te raden voor de verbouwing je leidingen te laten inspecteren. Woon je in Leiden? Dat komt goed uit, Leiden heeft een ervaren ontstoppingsbedrijf!

Leidinginspectie uitvoeren

Niet alleen voor een verbouwing, maar ook voor je algemene wooncomfort is het aan te raden regelmatig de leidingen te laten controleren. Leidingen kunnen door jarenlang gebruik op een gegeven moment verstopt raken, dit hoeft niet altijd door een fout te komen, door jarenlang gebruik stapelen de vuil- en zeepresten zich op wat kan zorgen voor een verstopping. Zeker bij een ouder huis is het aan te raden om eens per twee jaar de leidingen te laten inspecteren, zo ben je verstoppingen normaal gesproken voor. Het kan natuurlijk gebeuren dat er iets in de leiding terecht komt wat er niet in hoort zoals bijvoorbeeld speelgoed waardoor een acute verstopping optreed, maar met een regelmatige controle ben je de meeste problemen voor.

badkamer laten verbouwen
badkamer laten verbouwen

 

Inspectie voor verbouwing

Laat voor een verbouwing altijd je leidingen goed controleren, een grondige inspectie zodra de vloer open ligt is een goede optie. Mochten er problemen aan het licht komen, dan kunnen deze verholpen worden voordat je nieuwe badkamer geplaatst wordt. Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook in dit geval. Neem dit advies ook mee als je de keuken of je toilet vernieuwd. Ook als je een ander huis koopt is het verstandig om een inspectie uit te laten voeren, zo weet je waar je aan toe bent voordat je je ergens op vast legt!

Leiding toch verstopt

Mocht je leiding toch verstopt raken, raak dan vooral niet in paniek! De lokale vakman in de regio Leiden kan dezelfde dag nog bij je thuis zijn. Zorg er alvast voor dat de ontstopper makkelijk bij de leiding kan die verstopt zit, dit scheelt weer wat tijd. Zodra hij bij je thuis is doet hij een inspectie om het probleem te achterhalen. Met een camera controleert hij de getroffen leiding. Hierna stelt hij een plan van aanpak op met daarbij een offerte zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Zodra je akkoord geeft zal hij de verstopping verhelpen en met een beetje geluk ben je binnen een half uur van je verstopping af.