Een duurzame verlichting


De laatste jaren worden steeds meer Ledlampen gebruikt. Ledlampen hebben niet alleen een lange levensduur, maar hebben ook een laag energieverbruik en dat is goed voor de portemonnee. Omdat het energieverbruik zo laag is, komt dat ook ten goede aan het milieu. Met Ledlampen is het mogelijk om tot wel 90% te bezuinigen op de huidige verlichtingskosten. Hierdoor bespaar je automatisch op de energiekosten. Een ander belangrijk voordeel van Ledlampen is dat ze niet warm worden en tegenwoordig ook dimbaar zijn. Tevens kan een snoerdimmer LED worden gebruikt. Op deze manier kun je gemakkelijk verlichting aangenaam maken in bijvoorbeeld je woonkamer.

Soorten
Er zijn veel verschillende soorten Ledverlichting te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld ledstrips kopen, maar ook Ledlampen en ledinbouwspots. Er zijn ook ledinsteeklampjes verkrijgbaar. Bijna alle merken die bekend zijn, leveren ledverlichting. Het gebruik van Ledlampen is vooral snel toegenomen nadat de verkoop van gewone gloeilampen verboden werd. Er zijn nu bijna nergens meer gewone gloeilampen verkrijgbaar. Ze zijn door het grote energieverbruik uit de handel gehaald om het milieu te beschermen. Er zijn voor de Ledlampen veel verschillende armaturen te verkrijgen Voor het verlichten van je woonkamer is een 9 Watts ledlamp voldoende. Hij kan betreft de lichtopbrengst worden vergeleken met een gloeilamp van 60 Watt.

LED verlichting energie besparen
LED verlichting energie besparen

Verlichting voor in de tuin
Voor buitenverlichting wordt tegenwoordig regelmatig een ledlamp gebruikt die bediend wordt door een sensor. Je kunt een sensor nemen waarbij je de tijd kunt instellen. Ook is het mogelijk om een lamp met een sensor aan te schaffen die aangaat als het donker wordt. Als het lichter wordt, zal de lamp dan weer automatisch uitgaan. Het gebruik van een LEDlamp is dan des te belangrijker aangezien de lamp de gehele nacht blijft branden. Door het gebruik van LED zul je veel energiekosten besparen. Een ledlamp heeft een levensduur van ongeveer 50.000 branduren en een gloeilamp had er maar 1000. Het dus niet voor niets dat de ledlampen zo populair zijn geworden. Ze zijn ook in meerdere kleuren verkrijgbaar en kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt.