Dit is de reden waarom je beter werkt met LED verlichting

werknemer met led verlichting

Vandaag de dag zijn steeds meer woningen en kantoren voorzien van LED verlichting. Vooral tijdens de wintermaanden breng je meer tijd door binnen in huis. Je gebruikt meer stroom vanwege je verwarming, tv, radio en ook verlichting. LED verlichting is maar liefst 90% zuiniger dan een normale gloeilamp. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen van LED verlichting. Lees verder en ontdek waarom je beter kan kiezen voor LED verlichting in je werkomgeving.

Duurzamer

Zoals eerder gezegd is LED verlichting een stuk duurzamer dan gloeilampen. Als je opzoek bent naar een nieuwe werklamp, kan je het beste voor een LED werklamp kiezen. Een LED werklamp gaat namelijk wel 30 keer langer mee dan een halogeen lamp. Zo hoef je niet steeds een nieuwe werklamp aan te schaffen en kom je ook niet ineens in het donker te staan. Zo creëer je geen onveilige situaties. Buiten het feit dat de lamp langer mee gaat, gebruikt een LED lamp ook aanzienlijk minder stroom. Dit scheelt je behoorlijk in de energiekosten. Zo hou je meer geld over voor leuke dingen of goede investeringen.

led verlichting in de bouw
led verlichting in de bouw

Fijnere werkomgeving

Als je kiest voor een werklamp van LED, krijg je een mooi helderwit licht op de werkvloer. Goed werkende werkverlichting is van belang zodra het donker wordt. Dit vanwege de veiligheid en de prettige werkomgeving die je creëert. Wist je dat het bewezen is dat je met helderwit licht in staat bent om efficiënter te werken? Helderwit licht is een stuk minder vermoeiend voor je ogen, waardoor je tijdens het werken lekker actief blijft. Daarnaast geeft LED verlichting geen gevaarlijke stoffen of straling af.

Geschikt voor elke werkomgeving

LED verlichting kan je aanschaffen in vele verschillende soorten en voltage. Zo kan je een LED werklamp aanschaffen die past bij je werkomgeving. Werk je bijvoorbeeld op grote oppervlaktes die je moet verlichten? In dat geval kan je het beste kiezen voor een breedstraler. Werk je op een locatie en heb je lange krachtige verlichting nodig? Dan kan je beter kiezen voor een verstraler werklamp. Verstralers en breedstralers zijn ook uitermate geschikt om te plaatsen op een tractor, (kleine) graafmachine of een vrachtwagen. Zo zie je altijd genoeg als je aan het werk bent in het donker.