Beste decoupeerzagen met elkaar vergeleken


Dat een decoupeerzaag behoort tot de basisuitrusting van elke klusser, of die nu wel of niet vaak klust, weet iedereen. Maar dan sta je daar in de winkel en heb je zo’n uitgebreid aanbod aan decoupeerzagen waardoor je door het bos de bomen niet meer ziet. Want wat maakt nou een goede decoupeerzaag? In dit artikel worden een aantal decoupeerzagen op een rijtje gezet waardoor jouw keuze misschien iets gemakkelijker wordt.

decoupeerzaag hout

Review

– Bosch GST 150 BCE Professional: wordt omschreven als een zaag die goed en lekker zijn werk doet, weinig lawaai maakt en nauwelijks trilt. Hij ligt heel gemakkelijk in de hand en zaagt zo soepel als een heet mes door boter. Hij is redelijk zwaar maar dit weegt niet op tegen de voordelen. Voorzien van stofafzuiging en soft grip. Prijs: vanaf 155 euro.

– Bosch GST 18 V-LI Professional: deze decoupeerzaag is er eentje met een accu. Voorzien van een stofblazer maar niet van een stofafzuiger. Voorzien van soft grip en heeft meer dan 4 pendelinrichting standen. Prijskaartje: vanaf 396 euro.

– Prijzen Bosch PST 18 Li groen: deze machine werd vaak getest door deskundige en komt heel goed uit het examen. Een prima decoupeerzaag met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Een sterke machine die heel precies werkt en je hoeft geen angst te hebben voor versplintering. Hij werkt heel snel en heeft een uitgebreid gamma aan zaagbladen. Te verkrijgen vanaf 87,99 euro.

Conclusie

Een decoupeerzaag heb je voor heel uiteenlopende prijzen. Duurder is niet perse beter. De belangrijkste dingen om op te letten bij de aankoop van een decoupeerzaag zijn de stroomtoevoer, de zaagsnelheid en het vermogen. Met een vermogen van 400 Watt zit je altijd goed. Zoek zeker een machine waar je de snelheid van het zagen bij kan instellen, heel handig om langzaam en precies te beginnen en om daarna over te kunnen schakelen op volle snelheid eens je de smaak te pakken hebt.