Hoe voorkom ik een inbraak?

tips inbraak voorkomen

Een woning wil je graag zo verbouwen dat je hier zo prettig mogelijk in kunt wonen. Een ruime woonkamer met comfortabele meubels, een keuken die van alle gemakken is voorzien en een badkamer waar je jezelf in kunt wassen maar ook heerlijk kunt relaxen. Dit zijn de dingen waar we het eerste aan denken en graag over dromen als we een verbouwing overwegen. Wat je echter ook niet moet vergeten is de inbraakbeveiliging van je woning. Wanneer je namelijk tot de ontdekking komt dat een inbreker bij je binnen is geweest dan zal zelfs de meest ideale inrichting van de woning niet meer voor een prettig woongevoel kunnen zorgen. In dit artikel geven we je daarom enkele inbraakpreventie tips waarmee je een inbraak kunt voorkomen.

Kies voor sloten met een keurmerk

Een inbreker en een slotenmaker kan je vertellen dat er grote verschillen zitten in de mate van beveiliging die een slot voor je woning kan bieden. Sommige sloten zijn zonder sleutel binnen luttele seconden open te krijgen, terwijl andere modellen inbrekers de grootste moeite bieden. De eerste tip voor een optimale inbraakpreventie is daarom om altijd te kiezen voor sloten met een keurmerk. Sloten met een SKGB of Politiekeurmerk zijn getest en goed bevonden. Let wel op dat het keurmerk na verloop van tijd ook zijn waarde verliest. Sloten die enkele jaren geleden nog de beste inbraakbeveiliging boden en toen een drie sterren certificering hebben gekregen. Die zouden met de huidige standaarden waarschijnlijk niet eens in aanmerking komen voor een enkele ster SKGB certificering.

inbraak voorkomen
Lees onze tips om een inbraak te voorkomen

Overweeg installeren alarmsysteem

Veel mensen overwegen vaak niet eens het installeren van een alarmsysteem voor hun woning om inbraken te voorkomen. Zij verwachten dat het een immens dure investering vereist en dat een aantal goede sloten op de deuren voor voldoende beveiliging zorgt. Alarmsystemen zijn door de jaren heen echter enorm veel goedkoper geworden en het is bewezen dat bij woningen die op deze manier beveiligd zijn veel minder vaak wordt ingebroken. Je kunt een goed draadloos systeem tegenwoordig al voor een paar honderd euro kopen. De installatie van zo’n draadloos alarmsysteem kan je ook zelf makkelijk uitvoeren. Je hoeft immers geen draden door de woning te trekken. De sensoren van het alarmsysteem communiceren draadloos met het controlepaneel. Het enige dat je moet doen is de sensoren correct op deuren, ramen en muren bevestigen. Wanneer inbrekers deze zien zitten, dan slaan ze liever je woning over om in te breken.