Verzekeringen waar je over moet denken na een verbouwing

Een huis

Het maken van een goed persoonlijk financieel plan kan je helpen je meest waardevolle bezittingen te beschermen. De juiste verzekeringsdekking kan enorm helpen bij het beschermen van zowel je inkomen als je bezittingen. Een opstalverzekering is een van die verzekeringsopties die je kunt afsluiten, vooral na een renovatie. Het is iets dat elke huiseigenaar zou moeten hebben. Het beschermt een huis tegen veel dingen die het huis kunnen overkomen. Je brandverzekering huurder kan bijvoorbeeld een geldbedrag geven als het huis dat hij verzekert in brand heeft gestaan. Het is een goed idee om dit soort zekerheid te hebben die door verzekeringen wordt geboden. Hieronder vind je een aantal verzekeringen die je voor je huis kunt afsluiten.

Schade aan de buiten- of binnenkant van je huis

De verzekeraar keert uit als je woning schade oploopt door brand, orkanen, blikseminslag, vandalisme of andere verzekerde rampen. Die schade, met name brandschade, kun je verzekeren als je een brandverzekering afsluit. Met het geld dat je ontvangt kun je je huis repareren of zelfs volledig herbouwen. Overstromingen, aardbevingen en slecht onderhoud van eigendommen worden echter meestal niet gedekt. Als je dat soort bescherming wilt, heb je misschien een aanvullende verzekering nodig. Bovendien dekt de verzekering mogelijk geen vrijstaande garages, schuren en andere constructies op het terrein. Daarom moeten ze mogelijk afzonderlijk worden verzekerd.

 

Een beschadigd huis
Een beschadigd huis

Schade aan je spullen

De meeste eigendommen in een huis, waaronder kleding, meubels en apparaten, zijn gedekt als ze beschadigd zijn door een verzekerde gebeurtenis. Er is zelfs een ‘off premise dekking’, waardoor de verzekerde overal ter wereld een claim kan indienen voor verloren voorwerpen. Als de verzekerde veel dure bezittingen heeft, zoals kunst of antiek, mooie sieraden of merkkleding, wil hij/zij misschien extra betalen om deze door de verzekering te dekken. Het bedrag dat de verzekeraar aan de verzekerde vergoedt, kan echter aan een maximum worden onderworpen. De meeste verzekeraars bieden mogelijk dekking voor 50% tot 70% van het verzekerde bedrag dat je krijgt voor de bouw van je huis. Zorg er dus voor dat de cap duidelijk is voordat je de verzekering ondertekent.

Verbouwingsverzekering

Hoewel het onwaarschijnlijk is, als je een tijdje je huis moet verlaten, zal deze verzekering ongetwijfeld de beste bescherming bieden. De verzekering dekt je huur, hotelkosten, restaurant maaltijden en andere incidentele kosten terwijl je wacht tot je huis weer bewoonbaar is. Houd er echter rekening mee dat er strenge dagelijkse en algemene limieten zijn die door de verzekeraars worden opgelegd. Als je bereid bent extra te betalen voor dekking, kunnen deze limieten natuurlijk naar believen worden verhoogd.

Persoonlijke aansprakelijkheid voor letsel of schade

Door een aansprakelijkheidsverzekering ben je beschermd tegen geschillen met derden. Dit geldt zelfs voor je honden of andere huisdieren. Als je hond ergens iemand bijt, dekt je verzekering de medische kosten van die persoon. Het geldt ook voor jou. Jij bent dus gedekt door de verzekering als iemand jou pijn doet op jouw terrein. Wie een huurdersverzekering heeft, komt vaak niet in aanmerking voor een aansprakelijkheidsdekking buiten het pand. Het is in ieder geval altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende bewijs hebt om aan de verzekeraar te laten zien om er zeker van te zijn dat het verzekeringsgeld aan je wordt betaald.