Welke soorten glazen zijn er voor in de ramen?

glazen ramen

Het eerste waar veel mensen aan denken bij het aanschaffen van ramen, is onder andere de stijl en kleur van het raamkozijn. Ze zijn zelden geïnteresseerd in de soorten glazen die beschikbaar zijn. Er zijn veel verschillende soorten glazen beschikbaar voor je ramen. Je kunt bijvoorbeeld gelaagd glas aanschaffen dat vaak in veel etalages wordt gebruikt. Elk heeft zijn eigen speciale kenmerken. De verschillende soorten glazen voor je ramen worden in dit artikel besproken, zodat je het glas kunt kiezen dat het beste bij je huis past.

Floatglas

Floatglas is de zuiverste vorm van glas. Het is eigenlijk een onbehandelde en ongesneden glasplaat. Het wordt gemaakt door gesmolten glas in grote panelen op gesmolten tin te gieten om een ​​glad en dun glaspaneel te vormen. Dit type glas is niet erg duurzaam, wat de belangrijkste reden is dat het goedkoop is. Dat gezegd hebbende, kan floatglas verschillende procedures doorlopen om ruiten van hogere kwaliteit te produceren.

 

 

Net afgewerkt glas
Net afgewerkt glas

Gelaagd glas

Gelaagd veiligheidsglas is een populaire keuze voor klanten die zich zorgen maken over veiligheid of die dikker glas nodig hebben. Het wordt gemaakt door intense hitte en druk uit te oefenen op twee glasplaten om ze samen te smelten over een laag polyvinylbutyral om een ​​stevig glaspaneel te produceren. In voertuigen waar vliegende voorwerpen het glas zouden kunnen breken, wordt dit soort glas veelvuldig toegepast. Dit soort glas minimaliseert eventuele schade voor de bewoner.

Verduisterd glas

Om de privacy te beschermen, maakt verduisterd glas het moeilijker om door te kijken. Badkamerramen gebruiken vaak dit soort glas. Een patroon kan op het glas worden geëtst om wat meer privacy toe te voegen. Gewoonlijk zou het glas alleen de zichtbaarheid van schaduwen moeten toestaan. Het betekent dat niemand iets anders in de ruimte kan zien dan silhouetten. Meestal kun je aangeven welk deel van het glas je wilt verduisteren. Het aanpassen van je verduisterde glas is net zo eenvoudig als het krijgen van een spiegel op maat.