Wat kan je allemaal aanbrengen op de muur?

Muurdecoratie

Er zijn genoeg inspiraties voor nieuwe wanddecoraties in huis. Die blinde muren zitten vol kansen. Lees verder als je bereid bent om die lege muren om te toveren in artistieke werken. Het heeft misschien maar een paar upgrades nodig om die saaie muren te transformeren. Er zijn veel manieren om de muren te verfraaien en je smaak ermee uit te drukken. Je kunt de muren personaliseren om de dingen die je bewondert weer te geven door bijvoorbeeld muurstickers, kunstwerken, stof, enzovoort aan te brengen.

Een grootschalig kunstwerk ophangen

In een kleine kamer zal een groot kunstwerk of afbeelding de aandacht trekken en de sfeer van de kamer verbeteren. Overweeg om kleur toe te voegen met een levendig abstract stuk, een soort kunst dat tegenwoordig steeds populairder wordt. Het is ook een goed idee om een ​​zwart-witfoto in een minimalistische setting te proberen. Je kunt zelfs muurstickers dieren bestellen als je je gasten wilt laten zien dat je van dieren houdt. Wat de keuze ook is, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kunst aan je gasten kan laten zien waar je echt van houdt. Dit is belangrijk omdat je muren moeten kunnen uitdrukken wie je werkelijk bent.

Een kunstwerk aan de muur
Een kunstwerk aan de muur

Een galerij wand maken

Niets brengt meer karakter en kleur dan een fotowand. Het toevoegen van een verzameling schilderijen of foto’s, wandkleden en andere memorabilia is wat sommige mensen doen om hun muren te decoreren. Zorg ervoor dat je minimalistische monturen kiest die bij elkaar passen. Aan de andere kant kan het ophangen van een verscheidenheid aan verschillende variaties van frames ook de boel opfleuren. Om een ​​groter oppervlak te laten lijken, verleng je de galerij wand tot aan het plafond.

Spelen met kleuren

Overweeg om de muren te decoreren met alleen verf. Je kunt een accentmuur creëren met een levendige en opvallende verfkleur. Het introduceren van patronen met behang, sjabloneren of andere artistieke schildertechnieken is ook een geweldig idee. Daarnaast kun je eventueel ook overwegen om je plafond te schilderen. Als je kamer klein is, kunnen deze unieke details je persoonlijkheid perfect weergeven. Daarnaast moet de verf die je gebruikt van hoge kwaliteit zijn zodat de muren niet te vaak overgeschilderd hoeven te worden.

Favoriete stof weergeven

Een wandtapijt kan een neutrale kamer een rustgevend tintje en een vleugje kleur en patroon geven. Denk aan het inlijsten van oude sjaals of ander mooi textiel. Dit kan een nostalgisch gevoel aan je huis geven aangezien mensen vroeger ook vaak zulke dingen ophingen. Er zijn tal van traditionele stoffen met patronen die aan de muren kunnen worden gehangen. Bovendien zijn deze, als het gaat om verhuizen naar je nieuwe huis, veel eenvoudiger over te brengen dan ingelijste schilderijen. Dus als je niet van plan bent lang in je huidige huis te blijven wonen, kan dit soort wanddecoratie de beste keuze zijn.

Spiegels monteren

Spiegels kaatsen het licht terug in de kamer, waardoor een klein gebied groter en helderder lijkt. Probeer dus eens een grote spiegel op te hangen of een aantal kleine spiegels in salonstijl te rangschikken. Er zijn tal van spiegels die je kunt kopen om het uiterlijk van die saaie muren te veranderen. Niet alleen dat, de spiegels zullen ook functioneel zijn omdat ze kunnen worden gebruikt om je eigen reflectie te zien.