Een strakke omheining met schanskorven

schanskorven

Net verhuisd en een nieuwe schutting nodig? Of is je oude schutting tijdens deze winderige dagen weggejaagd door de wind? Dan ben je uiteraard toe aan een nieuwe omheining van je tuin. Je kunt wederom kiezen voor een houten schutting, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Wat te denken van een robuuste natuurlijke erfafscheiding in de vorm van schanskorven? Niet alleen zijn de mogelijkheden eindeloos, ook kies je met schanskorven bewust voor een stevige omheining van je tuin. En je kunt de schanskorven prima zelf plaatsen.

Wat zijn schanskorven eigenlijk

Je hebt ze vast weleens gezien langs de snelweg, de schanskorven. Maar steeds vaker zie je deze stalen korven ook in tuinen als erfafscheiding of tuinborders. Daarnaast zijn de schanskorven verkrijgbaar als tuinhaard, waterval of andere decoratieve doeleinden. Een schanskorf bestaat uit gegalvaniseerde staalmaten welke gevormd zijn tot een korf. Deze korf is gevuld met breukstenen of glasbrokken en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo kun je er een hoge schutting mee creƫren, maar is het ook mogelijk er een lage tuinborder mee te maken. Dankzij de mooie breukstenen waarmee de korf gevuld is, ontstaat er een hele natuurlijke uitstraling, welke uitstekend past in elke tuin.

schanskorf plaaten
Schanskorven plaatsen als schutting

Het plaatsen van de schanskorven

Het plaatsen of monteren van de korven is niet erg moeilijk. Zeker wanneer je de schanskorven prefab koopt, kun je deze prima zelf plaatsen. Voor het plaatsen is het belangrijk dat de ondergrond stevig genoeg is. Zo kan de korf niet scheefzakken of wegzakken. Als extra versteviging worden er steigerbuizen in de fundering verwerkt. En met C-ringen worden de losse korven aan elkaar bevestigd. Hierna hoef je de korven alleen nog maar te vullen met het gewenste materiaal en afgesloten te worden met de deksels.

De schanskorven en het onderhoud

De verwachte levensduur van de schanskorven is wel 50 jaar. Daarvoor heeft de korf niet veel onderhoud nodig. Je hoeft hem immers niet te schilderen of beitsen, zoals een houten schutting, en snoeien is ook niet nodig. Enkel, wanneer de schanskorf in de schaduw geplaatst wordt en deze weinig zonlicht ziet, kan er mosvorming optreden. Deze kun je eenvoudig verwijderen met een hogedrukreiniger en de schanskorf ziet er weer uit als nieuw.

Veel mogelijkheden

Schanskorven bieden je veel mogelijkheden. Zo kun je zelf het gewenste vulmateriaal kiezen. Breukstenen zijn verkrijgbaar in verschillende steensoorten, maar ook glasbrokken zijn populair als vulmateriaal. Daarnaast kun je zelf je gewenste maten opgeven. Wil je jouw omheining wat hoger of juist wat lager dan een gemiddelde schutting, dan is dat geen probleem. Je kunt de korven dan ook op maat bestellen.