Welke vlonder past bij jou?

vlonder tuin

Een vlonder is een mooie toevoeging op jouw prachtige leuke tuin. Het geeft een extra dimensie aan het geheel en een luxe uitstraling. Het materiaal waar vlonders van zijn gemaakt is over het algemeen grenen hout, hardhout of composiet. Elk materiaal heeft elk verschillende eigenschappen en ook een verschillend prijskaartje. Laat je van te voren dus goed inlichten welk materiaal het beste bij jouw tuin past en of het ook in je budget valt.

Een houten vlonder geeft warmte

Een hardhouten vlonder is de duurste optie maar gaat wel tot 25 jaar mee. Het is een prachtig materiaal voor in de tuin en bestaat in tal van verschillende kleuren. Het brengt een warme sfeer in de tuin in tegenstelling tot koude bestrating. Grenen vlonderplanken zijn ook vaak van oerdegelijke kwaliteit maar wel iets goedkoper. De levensduur van geïmpregneerde grenen vlonderplanken is dan ook iets korter al verschilt dit natuurlijk ook aan de ligging in de tuin. Soms gaat het hout (hardhout en grenen) ook wat vergrijzen na verloop van tijd door blootstelling aan de weersomstandigheden.

Duurzaam bouwen met composiet

Composiet vlonderplanken misstaan ook niet in een leuke tuin en geeft een wat modernere uitstraling. Composiet is een mengsel van kunststof en houtvezel met een hele fijne structuur die niet splintert. Duurzaam bouwen doe je met composiet vlonderplanken, het tuinmateriaal is ideaal om mee te werken. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten kleurtinten voor een echt natuurlijke houtlook. Composiet is slijtvast, kan niet kromtrekken en heeft geen last van termieten. Ten slotte zijn composiet vlonderdelen ook slipvast, hetgeen niet altijd gegarandeerd kan worden bij houten vlonders.