De beste vloer voor in je huis

Parket vloer

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om een ​​vloer in huis. Sommigen geven er misschien de voorkeur aan om echte houten planken op hun vloer te installeren. Anderen willen misschien keramisch parket dat wordt beschouwd als een van de beste vloeren voor een huis. Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire keramische tegels vanwege de vele voordelen die het heeft ten opzichte van conventioneel parket. Er zijn momenteel veel verschillende soorten keramiek verkrijgbaar, dus je kunt altijd een vloer kiezen die perfect bij jou past.

Waarom is keramisch parket het beste?

Als je van houten spullen houdt, dan is keramisch parket je beste keuze. De keramische tegels bootsen hout na en hebben een warme uitstraling. Het eindresultaat van het installatieproces zal je dus zeker blij maken. Vergeleken met een houten vloer is keramisch parket zoveel eenvoudiger. Het is niet nodig om de vloer te onderhouden door middel van schuren, schilderen of waxen. Keramisch parket kraakt en scheurt niet. De sterke toplaag van de keramische vloertegels maakt ze bestand tegen deuken en krassen. Eenmaal gelegd is er zelden een verschil tussen een keramische vloer en een echte houten vloer omdat deze stroken in hetzelfde patroon worden gelegd als een echte parketvloer. Keramisch parket behoudt zijn nieuwe uiterlijk, zelfs na jarenlang intensief gebruik.

Een gewone parketvloer
Een gewone parketvloer

Hoeveel opties zijn er?

Er is een grote keuze aan keramisch parket in verschillende houttinten en maten die te koop zijn. Het is er van vergrijsd teak tot warme honing kleuren zoals eiken of tropisch hardhout, evenals donkere tinten zoals donkere wengé, het is allemaal te koop. Naast de beschikbaarheid van verschillende kleuren, is het parket ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Je vindt keramisch parket in een lengte van 110 cm, 180 cm en 240 cm. Ze zijn allemaal erg populair bij veel huiseigenaren. Ook vind je keramisch parket met een visgraatpatroon dat momenteel ook erg populair is. Fijn dat deze vloer nu ook in keramisch parket verkrijgbaar is, want het visgraatpatroon is zonder twijfel een echte klassieker.