De herfst komt eraan, zo maak jij jouw woning klaar voor de herfst!

herfst woning

Vroeger donker, het wordt kouder en de dagen worden steeds natter; het zijn allemaal kenmerken dat het weer herfst wordt. Waar we in de zomer juist veel buiten rondhangen, trekken we in de herfst naar binnen. In dit artikel geven wij jou een aantal tips om jouw interieur herfstklaar te maken!

Creëer warmte

Er is niets fijner dan terugkeren in je huis met een fijne warme sfeer. Wanneer het buiten druilerig weer is dan is het zeer prettig om voor de kachel te kruipen. Door warme kleuren te kiezen creëer je eenvoudig erg veel sfeer in je ruimte. Warme kleuren als okergeel, wijnrood maar ook verschillende groentinten zijn erg geschikte kleuren om je ruimte een warme sfeer te geven. Het is wel belangrijk dat je deze aanwezige kleuren goed combineert met de rest van je interieur. Deze kleuren zetten de toon in je interieur, maar bij te veelvuldig gebruik zorgt het al snel voor een onrustige uitstraling.

woning herfstklaar maken

De raamdecoratie

Door het miezerige weer en het koude uitzicht wanneer je naar buiten kijkt, begrijpen wij dat je jouw jaloezieën liever dicht tuimelt dan dat je deze openlaat. Jouw raambekleding is het ingrediënt om de gewenste sfeer in je interieur te creëren, door je gordijnen in de juiste kleur te kiezen heeft jouw interieur altijd een warme uitstraling. Wij begrijpen dat je niet voor iedere seizoenswisseling nieuwe raamdecoratie aanschaft, het is natuurlijk nogal een investering. Wij adviseren daarom om bij het aankopen van je raamdecoratie goed na te denken over kleuren die zowel in de zomer als in de herfst goed in je interieur passen. De meeste soorten raamdecoratie zijn te verkrijgen in verschillende toepassingen en materialen. Zo zijn rolgordijnen en vouwgordijnen verkrijgbaar in diverse natuurlijke kleuren die toepasbaar zijn in ieder interieur.

Persoonlijke smaak

Onze adviezen zijn natuurlijk niet bindend, het is belangrijk dat je je persoonlijke smaak meeneemt bij het samenstellen van je nieuwe interieur. Misschien vind je planten in je interieur mooi, koop dan vooral planten. Als we je toch een advies moesten geven op het gebied van planten dan zouden wij kiezen voor cactussen of begonia’s gaan, deze kamerplanten zijn onderhoudsvrij en voegen iets toe aan je interieur. Een ander leuk idee om de herfst iets meer in je interieur terug te laten komen is om zelf een herfststukje te maken. Ga het bos in, verzamel bladeren, takjes en dennenappels en vind een mooie schaal. Laat het materiaal even een paar dagen drogen en laat daarna je fantasie de vrije loop. Je zult versteld staan van je eigen creatieve kunsten.