De top 5 beste kwaliteitssloten

veilig wonen

De inbraakbeveiliging van je woning wil je natuurlijk zo goed mogelijk geregeld hebben. Je hebt immers niet zoveel moeite gedaan met verbouwen om vervolgens een inbreker makkelijk toegang tot je domein te geven. Even wat meer geld uittrekken voor een paar goede kwaliteitssloten is dan ook een slimme investering. Om je te helpen de juiste keuze te maken, delen we op deze pagina de top 5 beste kwaliteitssloten.

Drie sterren SKGB slot

Deze top 5 lijst bestaat niet uit specifieke modellen sloten. Doordat inbrekers steeds nieuwe inbraakmethodes verzinnen, zou de lijst immers in no-time niet meer up-to-date zijn. We hebben daarom de beste adviezen bij het kopen van een kwaliteitsslot gerangschikt. De belangrijkste tip: kies voor een SKGB slot met een drie sterren certificering.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een andere certificering waar je op kunt letten om het hoogste kwaliteit slot te vinden, is het politiekeurmerk veilig wonen. Deze instantie houdt ook een lijst bij met de beste kwaliteitssloten van het moment. Als je een slot van deze lijst kiest dan heb je een garantie dat deze van een goede kwaliteit is. Met deze sloten kan je woning het keurmerk Veilig Wonen verdienen waarmee je korting op je inboedelverzekering kunt krijgen.

Gerespecteerde merken

Indien de keurmerken en certificeringen in orde zijn, kan je nog altijd uit talloze modellen kiezen. De volgende tip die we je kunnen geven is om te gaan voor de gerespecteerde merken. Met een Nemef, AXA of Abus slot kan je bijna niet verkeerd gaan. Dit zijn merken die al vele jaren sloten maken en een goede reputatie hebben opgebouwd.

woning veilig maken
Weet jij hoe je een woning veilig kan maken?

Elektronische slimme sloten

Een trend die nu al enkele jaren in opkomst is, zijn elektronische slimme sloten. Dit type sloten is zeer geschikt om inbraken te voorkomen, omdat inbrekers totaal geen idee hebben hoe ze deze open kunnen krijgen. Wel belangrijk is om goed uit te zoeken wat de slimme kwaliteitssloten op de markt zijn. Ook voor de elektronische sloten kan je letten op een keurmerk bij je aankoop.

Vertrouw op advies slotenmaker

Uiteraard hebben de meeste huiseigenaren weinig verstand van de verschillende sloten die verkrijgbaar zijn. Dit is ook heel normaal en het is eigenlijk ook helemaal niet nodig om zelf onderzoek te doen naar de beste kwaliteitssloten. Slimmer is om het advies van de slotenmaker te vertrouwen. Deze man of vrouw weet precies met welk slot je de beste prijs-kwaliteitsverhouding krijgt voor het budget dat je hiervoor wilt uittrekken.