Huis kopen? Dit moet je weten over investeren in vastgoed

huizen

Heb je interesse om iets nuttigs met je spaargeld te doen? Dan kom je al snel uit op het investeren in aandelen. Het beleggen in aandelen is interessant, maar dat geldt óók voor het investeren in vastgoed. Door in vastgoed te investeren, geniet je vooral op de lange termijn van de nodige voordelen.

Kan je beter als aandelenbelegger door het leven gaan? Of kan je toch beter voor een leven als vastgoedbelegger kiezen? Voor beide valt in ieder geval iets te zeggen.

Verschil in risico

Als je in vastgoed gaat investeren, loop je nagenoeg geen risico. Het is namelijk een feit dat er de komende jaren heel veel vraag naar vastgoed blijft. Op dit moment hebben mensen een dak boven hun hoofd nodig, maar dit blijft de komende tientallen jaren ook het geval.

Het investeren in aandelen brengt iets meer risico’s met zich mee. Je hebt immers te maken met hetgeen wat het bedrijf doet. Komt het bedrijf in opspraak? Dan is het een feit dat dit ten koste gaat van de koers van de aandelen.

woning verkopen
Interieur van een nieuwe koopwoning

Verschil in startkapitaal

Heb je op dit moment 50.000 euro op je spaarrekening staan? Je kunt dit bedrag prima investeren in aandelen, maar dit is ook met een veel kleiner bedrag mogelijk. Als je in vastgoed wilt investeren, heb je vaak een groter startkapitaal nodig. Dit kapitaal hoef je echter niet zelf in te leggen. Je kunt er namelijk voor kiezen om van de kracht van een hypotheekverstrekker te profiteren.

Verschil in rendement

Het verschil in rendement tussen aandelen en vastgoed is groot. Bij aandelen profiteer je van dividend op termijn, terwijl je bij vastgoed op termijn het pand kunt verkopen. Als je dit bijvoorbeeld via Damborg.nl doet, ben je van een meer dan prima bod verzekerd. 

Met beide opties kan je in ieder geval een flink rendement behalen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?