Voor welk laminaat kies jij?

laminaat kopen

Het is weer de hoogste tijd om je woonkamer te gaan verbouwen. Of het nou het meubilair verplaatsen is, of een complete make over. Om de zoveel jaar is het gewoon tijd voor een nieuwe, frisse look. Vaak wordt de nieuwe uitstraling van een woonkamer kenbaar gemaakt door middel van het opnieuw schilderen van de muren. Dit geeft al snel een compleet andere uitstraling. En soms wordt ook de vloer veranderd of opnieuw gelegd. De vloer veranderen gebeurt over het algemeen een stuk minder vaak dan het schilderen van een muur. Een paar potten goede verf van de Gamma zijn immers een heel stuk goedkoper dan een complete nieuwe vloer. Maar toch is het soms noodzakelijk. Als de tijd rijp is, dan moet je quick step laminaat kopen voor in je woonkamer.

Quick step laminaat kopen? Wat is het eigenlijk?

Quick step laminaat zijn eigenlijk planken kunststof die makkelijk aan elkaar te verbinden zijn. Het is geen echt hout, maar de bovenkant is zodanig gemaakt dat het qua aangezicht erg op hout lijkt. Quick step laminaat is gemaakt van een soort kunststof wat als grote voordeel heeft, dat het waterbestendig is. Als je dus per ongeluk je glas laat vallen, dan kan je het er gemakkelijk weer vanaf poetsen zonder dat het in de vloer trekt. Dit is in tegenstelling tot hout laminaat waar dat wel gebeurt. Hout laminaat ziet er natuurlijk vaak erg goed en mooi uit, maar tegenwoordig is quick step laminaat erg stevig en goed, en ziet het er uit als echt laminaat. Quick step laminaat kopen is daarom helemaal geen slecht idee. Het is een soort investering waar je zeker wat aan hebt.

een vloer aanschaffen
een vloer aanschaffen

Waarom is quick step laminaat kopen de juiste optie?

Quick step laminaat kopen is vaak voordeliger dan houten laminaat. Hout is namelijk niet goedkoop. Hoe mooi het er ook uit ziet, al die mooie planken moet je diep voor in de buidel tasten. Daarnaast is quick step laminaat ideaal voor als je kleine kinderen hebt rondlopen in huis. Het is namelijk zoals eerder al aangegeven, waterbestendig. Dan zijn ongelukjes wat minder erg. Ook is het erg makkelijk te installeren. Je klikt het zo in elkaar en het oogt fantastisch. En last but not least, Het houd ook goed de warmte vast. Met stenen vloeren heb je nog wel eens in de winter dat het koud onder de voeten word. Met quick step heb je dat probleem niet.